Treba napraviti ukusnu i na izgled lepu hranu, koju je neophodno adekvatno prezentovati. U slučaju da se hrana neuredno složi, na neodgovarajućem tanjiru ili u korpici, onda se gubi celokupan dojam i finger food gubi smisao.
Finger food treba uvek da izgleda tako, kao da ste se u njega uložilo dosta truda i vremena. Dakle prezentacija je bitna.
Tanjir se može dekorisati, pre nego što se stavi hrana na njega. Lepo složena platnena salveta, listovi banane ili čak listovi vinove oze, ili dekorativna grančica bilo koje sveže biljke, sve ovo može biti dobra podloga za finger food. Lanena salveta uvek izgleda bolje od papirne, koja lako upija masnoću, pa masne fleke postaju upadljive kada tanjir ostane poluprazan.
Takodje se za serviranje i prezentaciju finger food zalogaja, mogu koristiti korpe, činije, metalni ili stakleni tanjiri, keramičke ili drvene posude. Ideja ima beskonačno, i dok je god sve čisto i higijenski ispravno, sve je u redu.
Razmislite kada birate tanjire koja je tema i poruka vaše hrane.
Nemojte mešati više od dva jela na jednom tanjiru. Ako se na tanjir nasloži kupasto samo jedna vrsta hrane, dobija se jači, efektivniji utisak, a i lakše se tanjir može dopuniti kada hrana počne da nestaje.
Dekoracija koja se koristi treba uvek da bude sveža i dovoljno mala , tako da ne bude praviše upadljiva u odnosu na glavni proizvod zalogaj.
Finger food treba uvek da izgleda tako, kao da ste se u njega uložilo dosta truda i vremena. Dakle prezentacija je bitna.
Tanjir se može dekorisati, pre nego što se stavi hrana na njega. Lepo složena platnena salveta, listovi banane ili čak listovi vinove oze, ili dekorativna grančica bilo koje sveže biljke, sve ovo može biti dobra podloga za finger food. Lanena salveta uvek izgleda bolje od papirne, koja lako upija masnoću, pa masne fleke postaju upadljive kada tanjir ostane poluprazan.
Takodje se za serviranje i prezentaciju finger food zalogaja, mogu koristiti korpe, činije, metalni ili stakleni tanjiri, keramičke ili drvene posude. Ideja ima beskonačno, i dok je god sve čisto i higijenski ispravno, sve je u redu.
Razmislite kada birate tanjire koja je tema i poruka vaše hrane.
Nemojte mešati više od dva jela na jednom tanjiru. Ako se na tanjir nasloži kupasto samo jedna vrsta hrane, dobija se jači, efektivniji utisak, a i lakše se tanjir može dopuniti kada hrana počne da nestaje.
Dekoracija koja se koristi treba uvek da bude sveža i dovoljno mala , tako da ne bude praviše upadljiva u odnosu na glavni proizvod zalogaj.
Jela su pripremljena pod rukovodstvom šefa kuhinje Veljka Ilića.
ОдговориИзбриши