четвртак, 3. јануар 2013.

Гастрономска чаролија

 Гастрономија
припада историји, физици, хемији, психологији, физиологији, она
је непосредно повезана са значајним естетским вредностима у
којима ми уживамо заједно са нашим породицама и пријатељима.
На крају, али не мање важно, она је Уметност.
Гастрономија
је, у суштини, та снага која покреће
земљорадника, одгајивача стоке, виноградара, , рибара, месара и кувара
или особу било којег другог занимања, заната или позива, чији је
посао подразумева брижљиво скупљање, гајење и припремање
хране за човечанство.
Гастрономија,
и само она, треба да усмерава, у складу са одређеним
принципима, све оне који траже, набављају, и припремају све оно
што може бити претворено у добру храну.
Гастрономија
има за циљ да обезбеди опстанак човека, помоћу најбоље могуће
исхране.

Гастрономија
је свеобухватно научно осмишљење свега што се односи на
исхрану и благостање човека.

1 коментар: